696302.jpg

Loma loppui ja töihin se oli taas tänään mentävä... :( "Rankan" päivän jälkeen tein helppoja ja nopeita täytettyjä paprikoita ruuaksi. Tässä ohje:

3 isoa paprikaa

Täyte:

400g jauhelihaa

2 isoa sipulia

3valkosipulin kynttä

n. 200g pekonia

1dl ruokakermaa

1/2 pkt koskenlaskija sulatejuustoa (viherpippuri)

Aromisuolaa, mustapippuria (ym. mausteita oman maun mukaan)

päälle juustoraastetta

 

1.Paista pekonit pannulla rapeiksi. Ota sivuun jäähtymään.

2. Ruskista jauheluha ja sipulikuutiot. (+valkosipulimurska)

3. Pilko koskenlaskija ja sekoita joukkoon.

4.Lisää pilkottu pekoni ja kerma. Anna hautua hetken aikaa, kunnes täyte on jämäkkää.

5.Mausta ja maista. Leikkaa paprikat pitkittäin puoliksi, pese ne ja poista kaikki siemenet.  Lisää täytteen paprikoitten sisälle. Juustoraastetta päälle ja uuniin.

6. Anna olla uunissa 180 asteessa n.15-20min, kunnes juusto on "ruskeaa" ja paprikat ovat pehmeitä.

Ja hyvää on =) Täytteitä voi muunnella oman mielen mukaan. Ja jos paprikakaan ei maistu, niin voi tehdä esim. täytettyjä kesäkurpitsoja!