Ah...aina NIIN herkullista :) Naudan sisäfile olisi tottakai vielä parempaa, mutta minulle iski nuukuus kaupassa, sisäfile on nimittäin aika hintavaa. Mutta asiaan.. Kuvassa siis pariisinperunoita jotka ovat ihan S-marketin pakasteosastolta. Niitäkin voi tietysti tehdä itse oikeista perunoista, mutta itselläni ei ole pallorautaa, millä niitä tekisin. Sitten pihvin lisäksi keitettyä parsakaalia ja pippurikastiketta sekä valkosipulimaustevoita.

1018169.jpg

Naudan ulkofilettä n. 150-180g /hlö  (voi joko itse leikata koko fileestä paloja tai sitten käyttää valmiita pihvejä...)

Paistamiseen voita ja öljyä

suolaa

mustapippuria

Kastikkeeseen:

1prk kuohukermaa

mustapippuria

lihaliemijauhetta (tai kuutio murennettuna)

 

Pariisinperunoita

esim. parsakaalia

valkosipulimaustevoita (itse tehtyä tai ihan kaupasta ostettua )

 

Ota pihvit huoneen lämpöön tuntia ennen paistamista.Painele lihoja varovasti kädellä, mutta älä nuiji ! Voit laittaa pihvin reunoille mustapippurirouheesta "kuorrutuksen". Valmista ensin perunat pakkauksen ohjeen mukaan joko pannulla tai uunissa. Itse tein uunissa ja lisäsin vielä päälle grillausmaustetta ja suolaa. Kiehauta parsakaalit suolavedessä. Samaan aikaan paista pihvit kuumalla pannulla, missä on sekä voita että öljyä, n.2-3min/puoli niin tulee hyvän mediumina :) jos haluat kypsänä, niin paista vähän kauemmin. Suosittelen kyllä mediumina eli puoli raakana..tai melkein kypsänä..ihan miten vaan itse haluaa sanoa :) Kun olet kääntänyt pihvit ja hetken antanut paistua, lisää pannulle kerma ja mausteet pihvien sekaan. anna hautua kunnes kastike hieman sakenee. Maista! Lisää mausteita tarvittaessa.Valuta parsakaalit ja kokoa annos. Siinäpä se :)