Tämmöistä ruokaa testasin yhtenä päivä... Oli ihan hyvää, mutta ensi kerralla laitan enemmän mozzarellaa kuin cheddaria :)
Ainekset:
2 lohifilettä n.200g/kpl
Ruoka/kuohukermaa 2,5dl
suolaa, sitruunapippuria (kalaliemijauhetta)
n.100g mozzarellajuustoa siivuina
n.100g cheddarjuustosiivuja
Vuokaspraytä/öljyä vuuan voiteluun
Lisäksi:
valkosipulisia pariisinperunoita (löytyy suoraan pakastealtaista)
Vihreitä papuja keitettyinä/höyrytettyinä
Koristeeksi:
Tuoretta tilliä
Sitruunaviipaleita
Elikkäs... Lohi valmistui niin, että pistin 2 ruodotonta lohifilepalaa spreijattuun (tai kevyesti öljyttyyn) uunivuokaan. Pohjalle kaadoin kermat ja vähän suolaa+pippuria. Lohien päälle laitoin ensim reilusti mausteita ja sitten vuorotellen viipaleina cheddarjuustoa ja mozzarellajuustoa. Sitten koko vuoka kiertoilmauuniin, paistetaan n.185 asteessa niin kauan kunnes kala on kypsää ja juustot ovat sulaneet päälle :) en katsonut kellosta aikaa, mutta arvelisin tämän paistuvan n.20-25 min uunista riippuen. Lisäksi tein valmiita valkosipulisia pariisinperunoita ja vihreitä papuja. Maistui :)
Kommentit