Tämän fitness-broilerin nimi johtuu siitä, että broilerin filee on paneroitu Nestlen Fitnes-merkkisillä täysjyvävehnä-riisihiutaleilla ! :) Olen joskus ennenkin käyttänyt maissihiutaleita paneroimiseen, mutta tällä kertaa näin. Ja oli muuten hyvää ja vaihtelua tavalliseen arkiruokaan.

2122571.jpg

Broilerin fileepihvejä (ohuita) n.4kpl

1 kananmuna

n. 3dl fitness täysjyvävehnä-riisihiutaleita

aromisuolaa

mustapippuria

Pilahviriisi:

2dl pitkäjyväistä riisiä raakana

1 sipuli

suolaa

n.50g voita

n.3-4 rkl öljyä

5dl kuumaa vettä

 

1.Aloita pilahviriisin teolla: Laita kattilaan pilkotut sipulit ja öljy. Freesaa/kuullota niitä hetken aikaa ja sitten lisää voi ja riisit.  Anna kuullottua hetken aikaa koko ajan sekoittaen. Sen jälkeen lisää kuuma vesi. Anna riisien kiehua miedolla lämmöllä kattilassa kypsiksi välillä sekoitellen, niin kauan kunnes vesi on kokonaan haihtunut kattilasta (n.20min) varo kuitenkin polttamasta pohjaan!

2. Sillä aikaa kun riisi kypsyy, valmista broilerit: Murskaa fitness-hiutaleet pieneksi muruksi esim. muovipussissa ja lihanuijalla hakaten. Laita ne lautaselle ja laita sekaan mausteet. Riko myös muna syvälle lautasella ja sekoita rakenne rikki.

3. Pyörittele broilerin fileet yksitellen ensin munassa ja sitten hiutaleissa ja sen jälkeen paista pannulla kypsiksi (n.4-5 min/puoli).

4. Tarjoile broilerin fileet pilahviriisin ja vaikkapa punajuuren kera. Itse laiton kuvassa olevaan annokseen myös pilkottua sitruunamelissaa koristeeksi.