Eli tämmöinen oli meidän Itsenäisyyspäivän illallisen pääruoka. Porsaan leikettä, itsetehtyjä lohkoperunoita, vihreitä papuja, paistettua sipulia, paistettuja herkkusieniä sekä valkosipulivoita. Nam :)

2128719.jpg

Leikkeet:

2 kpl nuijittuja porsaan ulkofilepihvejä

1 kananmuna

n.2dl korppujauhoja

½ dl vehnäjauhoja

aromisuolaa

paprikajauhetta

öljyä+voita paistamiseen

1. Sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Pyörittele pihvit yksi kerrallaan ensin munassa ja sitten jauho-mausteseoksessa. Paista kuumalla pannulla n.4-5min/puoli (riippuu leikkeen koosta).

Lisukkeet:

Perunoita n.100-150g/hlö

n.1,5dl öljyä + aromisuola, mustapippuri, paprikajauhe sekä cayannepippuri

Tuoreita Jumbo-herkkusieniä 1-2kpl

1 iso sipuli

1 pss vihreitä papuja pakkasesta

 

1.Pese perunat hyvin, mutta ei tarvitse kuoria. Pilko lohkoiksi, eli pitkittäin neljään osaan. Sekoita kestävässä pussissa marinadin kanssa. Kaada perunat uunipellille ja paista kiertoilmauunissa 200astessa n.40 min. Samalle pellille voit pilkkoa myös sipulit isoiksi paloiksi, pastuvat samalla kun perunatkin.

2. Pilko herkkusienet viipaleiksi ja paista pannulla tikassa öljyä, kunnes ovat kauniin ruskeita.Mausta suolalla.

3. Keitä pavut kasvisliemessä. Kunnes pavut on kypsiä ja vesi valutettu pois, voi kattilaan lisätä myös nokareen voita.

Valkosipulivoi oli valmista, kaupasta ostettua.

Jälkiruuaksi oli aiemmin esittelemääni kakkua.

Ja näin ruoka on valmista :)