Tänään tuli himo tehdä (syödä) voileipäkakkua. Eipä ole mitään juhlia tiedossa, joten päätin tehdä ihan vaan huvikseni voileipäkakun.Tämä oli helppo ja aika nopeakin tehdä.

Tein tämän kaapista löytyvillä aineilla.

Laitanpa tähän ohjeenkin...

18 palaa paahtoleipää = 2pkt fazerin vehnäpaahtoa (tai vuokaleipää)

Täyte 1:

Kinkkusuikale 300g

Kevyt majoneesi 250g

Creme Bonjour pippurimix n.90g

Täyte 2:

Metwursti 150g

Creme Bonjour Chevre & yrtit 100g

Kostutukseen lihalientä

Koristeena:

juustoraastetta, jääsalaattia, kurkkua, kinkkua,metukkaa, basilikaa ja ananaskirsikka.

 

Leikkaa leivistä reunat pois. Sekoita täytteet.Asettele kuusi leipää tarjoiluvadille. (2x3) Kostuta lihaliemellä (n.6dl vettä+lihaliemikuutio kiehautettuna). Levitä leipien päälle 1.täytteestä puolet. Lisää taas kuusi leipää näiden päälle.Kostuta. Laita 2.täyte tähän väliin kokonaan. Taas kuusi leipää päälle ja kostutus.Nyt 1.täytteen loput. Vielä leivät päälle ja kostutus. Sitten koristelu.

Itse "voitelin" ensin reunat ja päällisen majoneesilla, juustoraaste painellaan reunoihin kiinni. Päällisen koristelun aloitin jääsalaatilla;laitoin sitä vain ihan vähän reunoille. Sitten laitoin kurkkurullat keskelle. (Kurkusta höylätään juustohöylällä pitkittäissuunnassasiivuja, jotka vedin vielä puoliksi ja rullasin ne.) Sen jälkeen rullasin ensin kinkun puolikaita kurkkurullien kummallekkin puolelle ja päälle metukkarullia. Lopuksi tökkäsin päälle vielä tuoretta basilikaa ja pari ananaskirsikkaa.

686502.jpg

686508.jpg