Erilaiset uunissa paistetut pastavuuat ovat mielestäni todella hyviä arkiruokia. Ne ovat helppoja ja niitä voi kerralla tehdä isommankin satsin, jota voi syödä sitten parikin päivää. Osa on varmaankin huomannut että meidän taloudessamme syödään paljon tulisia ruokia...mutta muistuttaisin että näitä ohjeita hiukan muuntelemalla saa miedommankin lopputuloksen :) eli kokeilemaan vaan!
n. 4dl kypsää penne-pastaa
300g salamisuikaletta
250g tomaattikirsikoita (1rasia)
2 isoa sipulia
1rkl oreganoa
2tl valkosipuli-chilirouhetta
1 prk (150g) creme fraichea
1prk (2,5dl) ruokakermaa
n.2dl juustoraastetta
Paista pannulla salamisuikaleet ja sipulit. Lisää mausteet ja pilkotut kirsikkatomaatit. (tavallisetkin tomaatit tietysti käyvät, minulla vaan sattui olemaan näitä kaapissa) Lisää creme fraiche ja ruokakerma. Sekoita kuuma kastike kypsän pastan kanssa sekaisin ja kaada kevyesti voideltuun vuokaan. Laita päälle juustoraaste ja paista uunissa 250 asteessa n.15-20 min uunin tehosta riippuen. Ja hyvää on :) Huomasittehan että lisättyä suolaa ei tarvita sillä salami itsessään on tarpeeksi suolaista. Tämäkin tietysti makuasia.
Ja tässä vielä annoskuva
Kommentit