Tämän herkullisen kakun alkuperäinen ohje löytyy Sirpa Talkan kirjasta "Tee hyvä kakku", itse muokkasin ohjetta mieleisekseni.

1169075.jpg

Tein tällä ohjeella tämän pienen sydänvuuan sekä "lasten" kuivakakkuvuuan. Tästä riittää siis yhteen isoon kahvikakkuvuokaan.

 

3 kananmunaa

2,5 dl sokeria

250g voita

3,5 dl perunajauhoja

3 tl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

0,5 dl sitruunamehua

 

1. Voitele ja korppujauhota vuoka.

2. Vaahdota munat ja sokeri.

3. Sulata rasva ja kaada se muna-sokerinvaahdon sekaan ohuena nauhana.

4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäätaikinaan. Lisää myös sitruunamehu.

5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasolla 175 asteessa n.50min.

 

Itse koristelin kakun keltaisella pikeerillä ja marsipaaniruusuilla.

 

Kävijälaskuri on raksuttanut jo yli 

 40 000 !!! Kiitos siitä kaikille lukijoilleni !