Tänään juhlittiin äitini syntymäpäivää. Tämän kakun kohdalla suunnitelmat muutuivat jatkuvasti, eikä tulos ollut yhtään sellainen kuin piti olla :) mutta ei se mitään, kakku oli minun mielestäni hyvää. (siskoni oli kyllä sitä mieltä että liian makeaa on ! ) Tämän kakun piti alunperin olla "tavallinen" suklaakakku, mitä ei ole täytetty..mutta löysin sitten ohjeen suklaatäytteeseen jota oli pakko kokeilla... Kermaakaan ei pitänyt tulla reunoille, mutta suklaa loppui kesken ja jotainhan oli reunoille laitettava koristeeksi. Tämmöinen siitä sitten tuli...

870506.jpg

Vinkkejä otin Linda Collisterin kirjasta "Suklaa". (tosi hyvä kirja suklaan ystäville!) Tässä kuitenkin ohje:

Pohja:

200 g tummaa suklaata

200g voita (itse käytin normaalisuolaista ja oli OK )

4 kananmunaa

2dl sokeria

3rkl kaakaojauhetta

1,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

Täyte:

100g maustamatonta tuorejuustoa (itse käytin Philadelphiaa)

100g voita (pehmeää)

1tl vaniljasokeria

n.4dl tomusokeria

2rkl kaakaojauhetta

Kuorrutus:

tippa vettä

n.2,5 kaakaotomusokeria

floravispiä reunapurotukseen

Päällä suklaalastuja ja suklaakukka koristeena

 

Voitele ja korppujauhota irtopohjavuoka, laita pohjalle leivinpaperi. (itselläni oli halkaisijaltaan 19cm) Sulata suklaa ja voi yhdessä kattilassa ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt suklaa-voiseos. Siivilöi kaakaojauhe jauhojen sekaan ja sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot kevyesti sekoittaen taikinan sekaan. Kaada taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa n.45 min. Valmista täyte; sekoita sähkövatkaimella tms. aineet sekaisin. Halkaise kypsä ja jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja täytä. Kuorruta tomusokeri-vesiseoksella. Pursota kermat reunoille ja koristele.

Näin jälkikäteen voin sanoa, että kakun maku oli makea, mutta hyvä. Mutta kakun rakenne ei ehkä ollut paras täyttämiseen. Olisi riittänyt kun olisi laittanut kakun päälle pelkän kuorrutuksen ilman täytteitä! Mutta pitihän tälläistäkin kokeilla :)