Tätä harvinaista herkkua tulee syötyä todella harvoin, koska ukkokulta ei syö ollenkaan sieniä, ja pelkästään itselleni en viitsi kovin usein tätä tehdä.

 1068187.jpg

Tästä ohjeesta tulee kuitenkin yhdelle ihan reilu satsi.

120 g kanttarelleja

50 g koskenlaskija sulatejuustoa, kanttarellin makuista

1 sipuli

n.30g  voita

2 dl kuohukermaa

loraus vettä

(tarvittaessa vaaleaa maizenaa )

suolaa

mustapippuria

pieni ripaus timjamia

Lisäksi paahdettua moniviljaleipää/patonkia

 

Ota sienet sulamaan ajoissa pakkasesta. Pilko sipuli ja sienet pieneksi kuutioksi ja lisää voin kanssa kattilaan. Anna nesteitten haihtua kattilasta eli paista sieniä ja sipuleita kattilassa n.5min. Lisää kerma,loraus vettä  ja pieneksi pilkotto sulatejuusto. Anna hautua hyvin ja lisää mausteet. Itse käytin kuivattua timjamia, ja sitä ei todellakaan tarvita kuin pieni ripaus yhteen annokseen. Keitto kyllä paksunee itsekseenkin, mutta lisää tarvittessa vaaleaa maizenaa tai suurusta vehnäjauhoilla.