Tätä harvinaista herkkua tulee syötyä todella harvoin, koska ukkokulta ei syö ollenkaan sieniä, ja pelkästään itselleni en viitsi kovin usein tätä tehdä.
Tästä ohjeesta tulee kuitenkin yhdelle ihan reilu satsi.
120 g kanttarelleja
50 g koskenlaskija sulatejuustoa, kanttarellin makuista
1 sipuli
n.30g voita
2 dl kuohukermaa
loraus vettä
(tarvittaessa vaaleaa maizenaa )
suolaa
mustapippuria
pieni ripaus timjamia
Lisäksi paahdettua moniviljaleipää/patonkia
Ota sienet sulamaan ajoissa pakkasesta. Pilko sipuli ja sienet pieneksi kuutioksi ja lisää voin kanssa kattilaan. Anna nesteitten haihtua kattilasta eli paista sieniä ja sipuleita kattilassa n.5min. Lisää kerma,loraus vettä ja pieneksi pilkotto sulatejuusto. Anna hautua hyvin ja lisää mausteet. Itse käytin kuivattua timjamia, ja sitä ei todellakaan tarvita kuin pieni ripaus yhteen annokseen. Keitto kyllä paksunee itsekseenkin, mutta lisää tarvittessa vaaleaa maizenaa tai suurusta vehnäjauhoilla.
Kommentit