Tämä tulinen ruoka on kyllä meidän kahden hengen talouden suurta herkkua :) ei todellakaan mitään kevyttä ruokaa, mutta NIIN hyvää... Ohjetta muuntelemalla tästä pystyy kyllä tekemään kevyemmänkin ja ei niin tulisen versionkin. 

Tässä kuva ensin koko vuuasta. Juuri tullut uunista :)

794023.jpg

Ja tässä annoskuva...

794024.jpg

 

Tässä myös ohje:

n. 200g vehnänjyväalkio-pastaa raakana

400g jauhelihaa

2 isoa sipulia

2-3 valkosipulin kynttä murskattuna

3 kpl piri piriä (=tulinen chili, kuva alempana..)

3-4dl ruokakermaa

vajaa 1pkt koskenlaskija sulatejuustoa ( viherpippuri )

n.1,5dl juustoraastetta

Mausteina käytin aromisuolaa ja mustapippurirouhetta

1.Keitä pasta ohjeen mukaan.

2.Paista jauhelihat, pilkotut sipulit ja valkosipulit pannulla. Lisää pilkotut chilit. (älä pilko kantaa mukaa, mutta siemenet saa laittaa, tulee lisää potkua )

3.Pilko joukkoon koskenlaskija, sekä lisää kerma. Anna hautua niin kauan että juusto sulaa, ja että kastike on paksua.

4.Valuta pasta ja sekoita kastikkeen joukkoon.

5.voitele uunivuoka kevuesti ja kaada seos vuokaan. Lisää päälle juustoraastetta ja paista uunissa 225-250 asteessa n.12-15min. aika riippuu tietysti uunista..

Ja hyvää on =)

Joskus kun olen hätäinen, enkä jaksa odotella että paistos olisi vielä uunissa, niin syömme tämän tavallisesti pastana ja jauhelihakastikeena. Mutta kyllä tuo juustokuorrutus kruunaa tämän ruuan. :) Pistän tähän vielä kuvan tuosta Piri Piristä: Ne ovat tosiaan pieniä punaisia chilejä. Tämän purkin olen ostanut ihan tavallisesta   S-Marketista.

794029.jpg