Tämä alkuperäinen ohje löytyy kirjasta " Maittavat suklaaherkut ". Muuttelin tätä hieman omanlaisekseni. Oli kyllä hyvää. Tämä ohje on tarkoitettu kuudelle hengelle,mutta mielestäni tästä tuli kyllä sen verran iso että riittää varmasti useammallekkin.Tämän näköinen siitä aluksi tuli...

1009346.jpg

5 munaa

150 g sokeria

150 vehnäjauhoja

40g kaakaojauhetta

175g porkkanaraastetta (raastoin itse 2 keskikokoista)

50g hasselpähkinärouhetta

2rkl öljyä

200g maustamatonta tuorejuustoa

n.100g voita

175g tomusokeria

175g tummaa suklaata sulatettuna

1. Voitele irtopohjainen vuoka (halkaisija n.20cm) ja peitä pohja leivinpaperilla.

2. Laita munat ja sokeri vesihauteeseen ja vatkaa kunnes seos on kuohkean paksua.

3. Nosta kulho liedeltä ja siivilöi jauhot ja kaakaojauhe ja hämmennä. Sekoita myös porkkanaraaste, pähkinät ja öljy varoen mukaan.

4. Siirrä taikina vuokaan ja pasita 190 asteessa 45min.Paiston jälkeen kumoa kakku ritilälle jäähtymääm.

5. Vatkaa tuorejuusto, tomusokeri ja pehmeä voi keskenään. Lisää sekaan sulatettu suklaa. Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan.Laita puolet massasta täytteeksi ja loput onkin sitten koristelua varten.Anna jäähtyä täysin ennen tarjoilua.

Ja tässä toinen kuva..innostuin pursottelemaan koko kakun päällystän =) Tästä kuvasta tulikin jotenkin tummempi...

1009348.jpg