Tätä herkkua meillä syödään ihan liian harvoin. (syynä naudanlihan korkea hinta ) Tätä ruokaa varten pitää varata aikaa reippaasti yli tunti. Mutta se kannattaa =)

950145.jpg

400 g naudanpaistisuikaleita

1 iso sipuli

1prk ruokakermaa/kuohukermaa

1/2 pkt Koskenlaskijaa (viherpippuri )

n.1 l vettä

aromisuolaa

mustapippuria

cayannepippuria

rosépippuria murskattuna

1 lihaliemikuutio

Lisäksi esim. riisiä

 

Paista pannulla/korkeareunaisessa kasarissa öljyssä lihasuikaleet. Lisää runsaasti mausteita ja aluksi n. puoli litraa vettä. Anna lihojen kypsyä n.tunti yhteensä, niin että ne ovat melkein kokonaan nesteen peitossa. Lisää vettä pikkuhiljaa kun aiempi neste on haihtunut pois. Kun olet kypsytellyt lihoja n.45min, lisää joukkoon pilkottu sipuli ja lihaliemikuutio. (tässä vaiheessa voit myös keittää riisin.) Anna kastikkeen hautua hetken ja lisää kerma seä pilkottu koskenlaskija. Kastike saa hautua vielä n.10min. Tarkista maku. Lihan on oltava tarpeeksi mureaa että sitä on mukava syödä. Tarpeen tullen anna muhia vielä lisää.