Ystäväni pitkän kinuamisen jälkeen lupasin tehdä hänelle porkkanakakkua ;)

1900533.jpg

Samaista porkkanakakkua olen tehnyt ennenkin, mutta ohjetta en ole tainnut tänne blogiin aiemmin laittaa, joten tässä sekin nyt olisi:

Pohja:

4 kananmunaa

250g sokeria

300g vehnäjauhoja

3tl leivinjauhetta

3tl kanelia

1,5dl öljyä

3 keskikokoista porkkanaa

 

Täyte ja koristelu:

200g pehmeää voita

350g tomusokeria

100 g maustamatonta tuorejuustoa

n.30 tippaa vanilja-aromia

Ohje:

1. Kuori ja raasta porkkanat. Lisää raasteen sekaan öljy ja sekoita.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon koko ajan varovasti sekoittaen.

3. Lisää taikinaan öljyinen porkkanaraaste. Kaada koko taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista kiertoilmauunissa 150 asteessa n.1tunti.

4. Sillä aikaa kun kakku on uunissa, valmista helppo täyte: sekoita kaikki täytteen ainekset sähkövatkaimella sekaisin.

5. Kun kakku on valmis, anna sen jäähtyä vuuassa hetki ennen kumoamista. Halkaise kumottu kakku kahtia ja levitä täytettä eilu kerros kakun väliin. Kasaa kakku ja kuorruta vielä koko kakku täytteellä.

6. Kakun voi koristella esim. marsipaanista tehdyillä porkkanoilla tai kookoshiutaleilla,mitkä on värjätty oranssiksi elintarvikevärillä ja tietysti pursottaa täytteellä koukeroita kakun päälle.

 

Lähempää kuvaa pursotuksista ja porkkanoista

1900538.jpg