Tein tilauksesta maksalaatikkoa tutuilleni jouluksi. Löysin Pirkan sivuilta hyvän ja helpon ohjeen. Itse en pidä maksan mausta, mutta toivottavasti syöjille maistuu :) tällä ohjeella tulee aika iso satsi maksalaatikkoa, alkuperäinen Pirkan ohje oli vain puolet tästä.

1141335.jpg

4 dl puuroriisiä

1,5 l vettä

4 tl suolaa

1 l maitoa

2 rkl voita

1 sipuli

n.730g jauhettua naudan maksaa

2 munaa

3 dl rusinoita

1dl siirappia

2/4 tl valkopippuria

2 tl meiramia

 

Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä n.20 min. Hienonna sipuli ja kuullota kuutiot pannulla. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kylmä maito, kuullotetut sipulit, maksa, munat, rusinat ja siirappi. Mausta seos valkopippurilla ja meiramilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan tai yksittäisiin foliovuokiin, ja laita muutama voinokare pinnalle. (Huom ! tässä vaiheessa ei kannata ihmetellä, sillä seos on todella löysää, mutta uunissa se sitten saostuu. ) Paista 175 asteessa n.1h 20 min, uunista riipuen.