Minulle on tullut kysymyksiä ihan tavallisen täytekakkupohjan teosta,joten ajattelin laittaa tähän peruskakkupohjien ohjeet, joita käytän ja muokkaan tarpeen mukaan.
4 munan sokerikakkupohja n.10hengelle
4 kananmunaa
100g sokeria
70g vehnäjauhoja
70g perunajauhoja
6 munan sokerikakkupohja n.20hengelle
6 kananmunaa
150g sokeria
100g vehnäjauhoja
100g perunajauhoja
Teko-ohje
Lämmitä uuni n.160-170 asteeseen.Laita irtopohjaisen kakkuvuuan pohjalle leivinpaperi. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota sen reunat.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne munasokeriseokseen varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa n.45-50min. Tarkista kypsyys hammastikulla..paina tikku keskelle kakkua, jos taikinaa jää tikkuun, se on vielä raaka!
Huom! kananmunat "toimivat" paremmin jos ne ovat huoneenlämpöisiä.
Lisään myöhemmin tähän ohjeet kahvikakkuihin :)
Kommentit