Minulle on tullut kysymyksiä ihan tavallisen täytekakkupohjan teosta,joten ajattelin laittaa tähän peruskakkupohjien ohjeet, joita käytän ja muokkaan tarpeen mukaan.

4 munan sokerikakkupohja  n.10hengelle

4 kananmunaa

100g sokeria

70g vehnäjauhoja

70g perunajauhoja

6 munan sokerikakkupohja n.20hengelle

6 kananmunaa

150g sokeria

100g vehnäjauhoja

100g perunajauhoja

 

Teko-ohje

Lämmitä uuni n.160-170 asteeseen.Laita irtopohjaisen kakkuvuuan pohjalle leivinpaperi. Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota sen reunat.Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot keskenään ja siivilöi ne munasokeriseokseen varovasti. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alatasossa n.45-50min. Tarkista kypsyys hammastikulla..paina tikku keskelle kakkua, jos taikinaa jää tikkuun, se on vielä raaka!

Huom! kananmunat "toimivat" paremmin jos ne ovat huoneenlämpöisiä.

Lisään myöhemmin tähän ohjeet kahvikakkuihin :)